Reanimatiecursus AED

De Nederlandse reanimatieraad stelt dat cursisten tijdens een reanimatiecursus verplicht getraind worden in het bedienen van een AED.

Hoe lang duurt een reanimatiecursus AED en wat leer je

Een basiscursus duurt ongeveer 4 uur en de jaarlijkse opfriscursus duurt ongeveer 2 uur.

Leren reanimeren in 5 stappen
Is het slachtoffer bij kennis
Bel 112
Is er ademhaling
Start reanimatie
Sluit de AED aan, indien aanwezig.

Waarom leren reanimeren bij een reanimatiecursus AED

Het was rond 11 uur in de avond, ik hoorde een hoop gestommel bij de buren, kort daarna stond de buurvrouw gillend op straat. Ik vloog naar buiten, ze keek mij aan zei “Jan ligt in de douche, hij reageert niet”. Snel 1-1-2 gebeld en daar stond ik dan……………reanimeren kon ik niet, de onmacht, dat wil ik niet nog een keer meemaken.

Vaak moet er eerst iets gebeuren voordat we denken aan een reanimatiecursus. Een reanimatie hoop je nooit toe te hoeven passen, maar als het erop aan komt is het fijn iets te kunnen betekenen voor een ander, ook al is het niet altijd succesvol.

Ambulance, brandweer en politie

In de meeste gemeentes zullen diverse hulpdiensten in actie komen bij een reanimatie melding, ondanks dat zij vaak binnen 12 tot 15 minuten er plaatse zijn blijkt dat vaak te laat. Veel belangrijker is de hulpverlener van de eerste minuut, we spreken ook wel van de platina 10 minuten. Zonder zuurstofrijk bloed treed hersenbeschadiging al op na 4 minuten, hoe sneller de reanimatie wordt gestart hoe meer kan op overleven. U bent dus de meest belangrijke persoon!

Wie kan een reanimatiecursus AED volgen

Bij veel zorgverzekeringen krijg je een vergoeding voor een reanimatiecursus, zo wordt reanimatie toegankelijk voor meer Nederlanders.

Via onderstaande link kunt u zien of je verzekeraar een vergoeding geeft en zo ja welke. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Kan je reanimeren, meld je dan aan als burgerhulpverlener

Ruim 15.000 Nederlanders krijgen elk jaar een hartstilstand, de kans is groot dat er een slachtoffer valt bij u in de buurt. Als je je aanmeld voor burgerhulpverlening, sta je aangemeld in een oproepsysteem voor reanimatie. Is er een melding van een mogelijke circulatiestilstand in jouw buurt, krijg je een oproep via een app of sms. Je kan je aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden of via www.hartslagnu.nl

25% korting voor elke 5e deelnemer aan de reanimatiecursus AED

Elke 5e aanmelder krijgt 25% korting op de reanimatiecursus prijs.

Grevelingen Veiligheid

Grevelingen Veiligheid is al enkele jaren reanimatiepartner van de Hartstichting. Je krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NRR.
Kies voor kwaliteit, kies voor grevelingen-veiligheid, je partner op het gebied voor veiligheid al meer dan 30 jaar.

Kijk naar onze reanimatiecursus agenda

Of Informeer hieronder naar onze reanimatiecursus AED en leer een leven redden.

    Uw naam (verplicht)Uw mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht