Project omschrijving

EHBO bouwdorp 16 augustus 2016

Het leukste kinderfeest van Maassluis ‘bouwdorp’.

Drie Dagen zwoegen en hard werken om iets moois te maken, dit jaar in het teken van “brandweer”, dus helemaal op en top Grevelingen Veiligheid. Er zijn veel nieuwe gezichten die het bouwdorp hebben ontdekt en gewapend met een hamer en een emmertje spijkers gaan ze aan de slag.

Elke dag zijn er EHBO’ers aanwezig om splinters en blaartjes te behandelen en om te zorgen dat de kinderen veilig kunnen oversteken om bij het bouwdorp te komen. Aan het einde van dag 1 zijn er 17 pleisters geplakt en een zere voet behandeld, één van onze jonge klussers is in een spijker gaan staan.

ehbo verzorgt voetwond door spijker en slactoffer kan weer doorgaan met bouwdorp

Op dag 2 is het erg warm, taak van de EHBO’ers om de kinderen een paar keer per dag in te smeren met zonnebrand en de kids aan te moedigen regelmatig water te drinken. Topper van de dag is een manneke met een zere vinger. Een vergrootglas is nodig om het wondje te bewonderen, na een kusje op de zere vinger zei hij “nou mevrouw dat is een stuk beter’ en weg is ons slachtoffer.

Dag 3, de meeste bouwwerken zijn al bijna klaar, er wordt nog wat geverfd of versierd. De kids kunnen gesminckt worden en de brandweer is aanwezig met een echte brandweerauto, zodat ze zich ook nog echt brandweerman of vrouw kunnen voelen. Half in de middag komt er een echte officier van dienst van de brandweer langs om de prijzen uit te reiken. Iedereen krijgt een mooie oorkonde mee naar huis als aandenken.

Tot volgend jaar.

EHBO Bouwdorp maassluis houtzagerij voor de kids
EHBO Bouwdorp maassluis houtzagerij voor de kids