Opleiding jeugd EHBO jeugd is onze toekomst

Wij verzorgen de opleiding jeugd EHBO, de certificering vindt plaats via het Oranje Kruis of via ons eigen certificaat. 26 jongeren tonen aan dat ze bereid zijn zich in te zetten voor anderen.

EHBO verlenen is cool, verschil kunnen maken. Onze jongeren zijn prima in staat EHBO te verlenen, nieuwe lesmethodes en actief betrokken worden bij de les zijn belangrijk uitgangspunt.

Elke ouder kan er over mee praten, spreek een ouder met een tiener aan en ze vertellen hoe ze leven in hun eigen wereld.

Jongeren, tieners worden vaak niet voor “vol” aangezien. Ze zijn lastig, hebben een eigen wil, zijn zich steeds minder bewust van hun omgeving en zijn bovenal bezig met hun telefoon, computer of tablet.

26 jongeren van 11 en 12 jaar bewijzen dat jeugd EHBO wel haalbaar is

Afgelopen voorjaar werden we gevraagd door de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis om hun groep 8 EHBO te leren. De motivatie van de school “verschil willen maken, er zijn voor anderen”. In overleg zijn er wat data ingeroosterd, tussen de oefeningen van de eind musical door. Tijdens de eerste minuten was iedereen nog wat afwachtend, maar al snel kwamen de verhalen en ervaringen. De meeste kids zijn ervaringsdeskundig, ze zijn zelf wel eens gewond geraakt, of ze hebben wel eens geholpen bij een ongeval. Iedereen was het er over eens, eerste hulp kunnen verlenen is belangrijk. Tijdens de eerste les stond veiligheid, bellen van 112 en kleine ongevallen op het programma. Les 2 een korte terugblik op les 1 en snel verder met ziektebeelden, les 3 stond geheel in het teken van reanimatie, aed, verstikking en stabiele zijligging.  Het eind resultaat mag er zijn, alle leerlingen verlaten de lagere school en gaan met een extra certificaat op zak een nieuwe uitdaging aan.

Cursus jeugd EHBO op scholen

Op de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis zijn ze zich bewust van de mogelijkheden van jongeren. Elk jaar worden in groep 8 een aantal EHBO lessen verzorgd. De kids zijn enthousiast en zijn bereid te leren en zeker om elkaar te helpen. Ze komen met voorbeelden als je vraagt of er wel eens iets gebeurt in hun omgeving en geven aan best bereid te zijn om te helpen.

Grevelingen Veiligheid sponsor van de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis

Omdat Grevelingen Veiligheid jeugd EHBO wil ondersteunen, sponsoren wij deze school.

Jeugd is onze toekomst!

Een jeugd EHBO cursus op de basisschool

Levensreddende hulp zoals reanimatie, stabiele zijligging en Heimlich staan vast op het programma. Naast de vaste onderdelen wordt er in overleg met de leerkracht en de leerlingen onderwerpen toegevoegd. Leerlingen vinden het schitterend om zelf gegrimeerd te worden, ze mogen zelf een verwonding verzinnen “hoe is het gebeurt’ en een lotus gegrimeerd de verwonding. De kinderen geven aan “echt” pijn te voelen, zodra de wond is opgezet. Op de laatste dag krijgen ze wat theorie vragen en een klein praktijkexamen, na afloop een diploma “jeugd EHBO”.

Jeugd EHBO is er voor verschillende leeftijden,  zo is er een cursus voor de groepen 4 tm 6 en groep 7 en 8. Afhankelijk van de leeftijd worden de lesmethodiek en onderwerpen gekozen.

Iedereen is in staat EHBO te verlenen, als je maar lef hebt !

Ben je leerkracht, directeur van een basisschool of een ouder cq verzorger met kinderen op de basisschool neem dan contact met ons op. Zorg dat veiligheid en voor elkaar klaar staan ook een doelstelling wordt op jouw school.

Wil je dat jouw klas een eerste hulp opleiding volgt, kijk dan snel op onze site.

Vergoeding door zorgverlener

Bij vele zorgverzekeraars krijgt je een (gedeeltelijke) vergoeding voor een EHBO cursus. Via onderstaande link kunt u zien of je verzekeraar een vergoeding geeft en zo ja welke. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Aanmelden of informatie

  Uw naam (verplicht)Uw mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Grevelingen Veiligheid

  Majorie van Katwijk is de drijvende kracht achter Grevelingen Veiligheid.
  Maatwerk, persoonlijke aandacht, vertrouwen en vele jaren ervaring is de maatstaf voor bedrijven en particulieren om met Grevelingen Veiligheid jarenlang in zee te gaan.

  2017-08-14T20:58:41+02:00

  Deel dit verhaal, Kies je platform!