Kinder EHBO cursus, waarom is een eerste hulp opleiding voor kinderen en baby’s belangrijk? Een cursus ehbo voor kinderen of acute zorg voor kinderen speciaal voor ouders, gastouders en verzorgers.

Enkele voorbeelden waarbij je als verzorger verwacht wordt hulp te verlenen.

Ons eigen huis is het gevaarlijkst voor jonge kinderen, meer dan 60% van de voorvallen vindt thuis plaats. of je nu ouder, grootouder of oppasouder bent, indien er kinderen (op komst) zijn is het raar dat we niet automatisch een cursus Kinder EHBO volgen. (Klein) Kinderen zijn ons het meest dierbaar, we gaan voor ze door het vuur, ze zijn kwetsbaar en niet zelfredzaam. Vaak denken we, mij overkomt dat niet, ik wordt nooit afgeleid, er gaat vaak een (klein) drama aan vooraf, voordat we een Kinder EHBO cursus volgen.

Je kleine loopt te dicht achter een schommel langs en krijgt deze tegen zijn/haar hoofdje. Hersenschudding of valt het wel mee?
De kinderen spelen verstoppertje in huis, een hoop gegil, één van de buurkinderen zit met zijn vingertjes tussen de deur, wat nu?
Een kopje hete thee over het voetje van je kleindochter die net leert lopen, moet het sokje aan of uit?

Kinder EHBO leren kost niet veel tijd

Leren eerste hulp toe te passen kost niet veel tijd, zeker niet als u weet dat in sommige situaties elke seconde telt. Een kinder EHBO cursus (oranje kruis) of acute zorg bij kinderen (iso) wordt gegeven in 1 lesdag van 8 uur, of 2 dagdelen van 4 uur. Een vooropleiding is niet vereist. U ontvangt na afloop een bewijs van deelname, de geldigheidsduur is 1 jaar.

Kinder EHBO cursus, leer de 5 belangrijke punten

Wat leer je op een kinder ehbo cursus

 • Omgaan met veiligheid
 • Situatie van het kind bepalen
 • Reanimeren en gebruik van een aed
 • Optreden bij bewusteloosheid
 • Omgaan met kleine verwondingen (neusbloeding, kneuzing ect)
 • Hoe te handelen bij vergiftiging, verslikken, brandwonden en hoofdletsel

EHBO bij kinderen belangrijk ?

Je vindt het belangrijk dat je eerste hulp kunt verlenen? Je hebt een EHBO diploma voor kinderen nodig omdat je een gastouder wordt of bent? Je werkt op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal of je wilt gewoon leren eerste hulp te verlenen, omdat dan bent je bij ons op het juiste adres.

EHBO voor kinderen praktijk gericht

Wij geven je een praktijkgerichte opleiding, waar je in geval van nood mee aan de slag kunt.
Meld je nu aan, jij zelf bent van levensbelang om het leven van een (klein) kind te redden.

Bij vele zorgverzekeraars krijgt je een (gedeeltelijke) vergoeding voor een kinder EHBO cursus. Via onderstaande link kunt u zien of je verzekeraar een vergoeding geeft en zo ja welke. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Recentelijk heeft Lenie Moolenaar, oprichtster van Chr. Kinderdagopvang Tiktak in Maassluis gekozen voor de opleiding acute zorg bij kinderen bij Grevelingen Veiligheid. Zij vindt het belangrijk dat kinderen zo veilig mogelijk worden opgevangen. Nu ze de basis opleiding hebben afgerond krijgen de medewerkers 2 keer per jaar een herhaling.

Hieronder een review door Ansje werkzaam bij Tiktak.

Grevelingen Veiligheid

Majorie van Katwijk is de drijvende kracht achter Grevelingen Veiligheid.
Maatwerk, persoonlijke aandacht, vertrouwen en vele jaren ervaring is de maatstaf voor bedrijven en particulieren om met Grevelingen Veiligheid jarenlang in zee te gaan.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  2019-11-03T23:33:29+01:001 maart 2016|EHBO, kinder EHBO|

  Deel dit verhaal, Kies je platform!