Cursus jeugd EHBO jeugd heeft de toekomst

Wij verzorgen de cursus jeugd EHBO, de certificering vindt plaats via het Oranje Kruis of een eigen certificaat. Vaak wordt gezegd dat jongeren niet deugen, een 15 jarige bewijst het tegendeel.

Jongeren worden niet als vol aangezien voor jeugd EHBO

Elke ouder kan er over mee praten, spreek een ouder met een tiener aan en ze vertellen hoe ze leven in hun eigen wereld.

Jongeren, tieners worden vaak niet voor “vol” aangezien. Ze zijn lastig, hebben een eigen wil, zijn zich steeds minder bewust van hun omgeving en zijn bovenal bezig met hun telefoon, computer of tablet.

15 jarige bewijst dat jeugd EHBO wel haalbaar is

Toch zijn er tieners die het belangrijk vinden iets te kunnen beteken voor anderen. Afgelopen augustus schoof een net 15 jarige jongedame aan bij een EHBO basis cursus.  Haar motivatie “het lijkt mij leuk en interessant om niet alleen eerste hulp te leren, maar ik wil ook lotus worden”. Een lotus is een simulatie slachtoffer, welke wordt ingezet bij EHBO lessen en examens en oefeningen. Een lotus heeft een basis EHBO opleiding nodig van het Oranje Kruis en is vervolgens nog ongeveer 2 jaar bezig om het diploma LOTUS te behalen. Een lotus is in staat ziektebeelden en ongevallen zo realistisch mogelijk uit te beelden. De 15 jarige jongedame is met vlag en wimpel geslaagd en begint in januari aan haar LOTUS opleiding.

Cursus jeugd EHBO op scholen

Op de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis zijn ze zich bewust van de mogelijkheden van jongeren. Elk jaar worden in groep 8 een aantal EHBO lessen verzorgd. De kids zijn enthousiast en zijn bereid te leren en zeker om elkaar te helpen. Ze komen met voorbeelden als je vraagt of er wel eens iets gebeurt in hun omgeving en geven aan best bereid te zijn om te helpen.

Grevelingen Veiligheid sponsor van de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis

Omdat Grevelingen Veiligheid jeugd EHBO wil ondersteunen, sponsoren wij deze school.

Wij zoeken nog 2 basis scholen die een “GRATIS” cursus jeugd ehbo willen organiseren. Neem snel contact met ons op.

Een jeugd EHBO cursus op basisschool

Levensreddende hulp zoals reanimatie, stabiele zijligging en Heimlich staan vast op het programma. Naast de vaste onderdelen wordt er in overleg met de leerkracht en de leerlingen onderwerpen toegevoegd. Leerlingen vinden het schitterend om zelf gegrimeerd te worden, ze mogen zelf een verwondingen verzinnen “hoe is het gebeurt’ en een lotus gegrimeerd de verwonding. De kinderen geven aan “echt” pijn te voelen, zodra de wond is opgezet. Op de laatste dag krijgen ze wat theorie vragen en een klein praktijkexamen, na afloop een diploma “jeugd EHBO”.

Iedereen is in staat EHBO te verlenen, als je maar lef hebt !

Ben je leerkracht, directeur van een basisschool of een ouder cq verzorger met kinderen op de basisschool neem dan contact met ons op. Zorg dat veiligheid en voor elkaar klaar staan ook een doelstelling wordt op jouw school.

Wil je dat jouw klas een eerste hulp opleiding volgt, kijk dan snel op onze site.

Vergoeding door zorgverlener

Bij vele zorgverzekeraars krijgt je een (gedeeltelijke) vergoeding voor een EHBO cursus. Via onderstaande link kunt u zien of je verzekeraar een vergoeding geeft en zo ja welke. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Aanmelden of informatie

  Uw naam (verplicht)Uw mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Grevelingen Veiligheid

  Majorie van Katwijk is de drijvende kracht achter Grevelingen Veiligheid.
  Maatwerk, persoonlijke aandacht, vertrouwen en vele jaren ervaring is de maatstaf voor bedrijven en particulieren om met Grevelingen Veiligheid jarenlang in zee te gaan.

  2017-08-14T20:49:31+02:0021 maart 2017|EHBO|

  Deel dit verhaal, Kies je platform!