Verkorte EHBO cursus

Recentelijk heeft u in de bar hulpeloos toe moeten kijken hoe één van uw vriend voor zijn leven vocht, niemand was in staat te reanimeren. 112 werd snel gebeld, wachten duurde lang, iedereen keek elkaar aan, de hulpdiensten deden na aankomst wat mogelijk was, maar hulp kwam te laat.

U heeft een druk bestaan, werken, sporten een uitgaansleven en mogelijk nog een gezin. Kortom het ontbreekt u dus aan tijd om een uitgebreide cursus EHBO of eerste hulp te volgen, maar vindt het wel belangrijk om het verschil te kunnen maken tussen leven en dood.

Een hulpverlener kan het verschil maken tussen leven en dood. Bij een verstikking is het slachtoffer na ongeveer 2 minuten bewusteloos en moet u starten met reanimeren. Na 6 minuten zonder zuurstof raken de hersenen onherstelbaar beschadig en na 10 minuten is het slachtoffer overleden. De aanrijtijd van de brandweer is ongeveer 8 minuten, die van een ambulance zelfs 15 minuten. Hoe belangrijk bent u als toeschouwer?

verkorte ehbo cursus reanimatie opleiding

Tijsduur verkorte EHBO cursus

Deze snelle cursus voor wat basishandelingen kost u slecht 8 uur of 2 dagdelen van 4 uur.

Inhoud verkorte EHBO cursus

  • U leert een verslikking of verstikking op te lossen
  • U leert hoe u een bewusteloos slachtoffer in een veilige houding moet draaien
  • U leert reanimeren met behulp van een aed
  • U leert hoe u een (wonddruk) verband kunt aanleggen

U ontvangt na afloop een deelnemers certificaat, welke 1 jaar geldig is.

U heeft weinig tijd, maar vindt het toch belangrijk om uw levensgezel, kind of onbekende te helpen? Twijfel niet langer en meld u aan.