EHBO bij evenementen

EHBO bij evenementen verzorgt door Grevelingen Veiligheid. Wij sponsoren al enkele jaren bouwdorp Maassluis. Wij zorgen ervoor dat alle kids veilig naar hartenlust een aantal dagen kunnen bouwen en timmeren. Jopa Events en Grevelingen Veiligheid weten elkaar keer op keer te vinden bij het organiseren van evenementen, Grevelingen Veiligheid als adviseur in veiligheid en Jopa Events als organisator. Wij leveren:

  • ehbo-ers
  • verkeersregelaars
  • brandwachten

Het is al jaren een fantastisch om te zien hoe kinderen uit Maassluis hun fantasie de vrije loop laten. Soms met wat ondersteuning van ouders of zelfs grootouders. Het thema van dit jaar is helemaal op ons lijf geschreven “brandweer”. Vandaag komen de mooiste brandweerauto’s en kazernes tot leven, maar ook een brandend huis ziet het levenslicht.

Verkeersregelaars en EHBO zorgt voor de veiligheid van de kids bouwdorp Maassluis

Vanochtend om 9 uur stonden de eerste enthousiaste “bouwers” al ongeduldig voor het hek. Dit terwijl het bouwterrein pas om 10 uur opent.  De verkeersregelaars namen rond half 10 hun plaats in op de Maassluisse dijk, om fietsers en voetgangers veilig naar het bouwterrein te loodsen. Iets over half 11 ons eerste slachtoffer, een jonge man die op zijn vinger had geslagen met een hamer. Na wat koeling en een flinke aai over zijn bol, ging deze stoere vent weer aan het werk. Over de gehele dag flink wat pleisters geplakt op kleine wondjes en wat splinters verwijderd. Top punt van de dag, was een stoere kleine man die zijn vinger had bezeerd aan een spijker. Nadat onze EHBO-er de vinger aan een grondige inspectie had onderworpen (en niets had gevonden) ontving deze man een zoentje op zijn vinger als troost. Waarop hij zei “nou mevrouw, dat helpt echt en weg was hij met een grote glimlach. Op naar zijn brandweerkazerne in aanbouw.

Zomaar een dag, als EHBO-er bij een jeugd evenement, op naar morgen!

EHBO bij evenementen organiseren

Veiligheid wordt gewaarborgd door ehbo en instructeurs die speciaal opgeleid zijn voor evenementen toezicht en ondersteuning.

Diverse van onze instructeurs en EHBO-ers hebben een speciale opleiding evenementen hulpverlening gevolgd. Ze zijn speciaal getraind om bij evenementen, alcohol en mogelijk ook drugs slachtoffers acute zorg te verlenen.

Alcohol en drugs zijn niet meer weg te denken uit de samenleving en worden niet alleen maar gebruikt in het uitgaansleven, maar ook simpel op een feest wat door de plaatselijke sport club wordt georganiseerd.

Veelal zal een “basis EHBO-er” snel een ambulance laten komen als vitale functies “abnormaal” lijken. Hierdoor wordt de gemeenschap op hoge kosten gejaagd en een evenementenorganisator in een slecht daglicht geplaatst.

Onze instructeurs en EHBO-ers nemen een slachtoffer onder hun hoede, brengen in kaart wat de problemen zijn en observeren het slachtoffer gedurende een bepaalde periode. Onze eerste hulpverleners (EHBO-ers) worden daarbij ondersteund door een professionele hulpverlener (ambulanceverpleegkundige). Is het noodzakelijk zal uiteraard besloten worden een ambulance op te roepen voor het slachtoffer, maar in de meeste gevallen gaat het slachtoffer na enige tijd weer opgeknapt terug naar het feest of richting huis.

EHBO bij evenementen post

Veiligheidsregio notie genomen van nut opleiding juiste hulpverlener voor EHBO bij evenementen.

De meeste veiligheidsregio’s hebben inmiddels notie genomen van het nut van deze opleiding en wijzen organisatoren op hun plicht om de juiste hulpverlener in te zetten bij hun evenement.

Neem contact op met ons voor EHBO bij evenementen

Wil je zelf evenementen hulpverlener worden, dat kan!

Kijk op onze site en lees meer over de cursus acute zorg bij alcohol en drugs.

Wil je ons inhuren voor een evenement, dan weet je ons te vinden!

    Uw naam (verplicht)Uw mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht