Eerste hulp aan kinderen en baby. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan een opleiding voor gastouders. Wij verzorgen deze gecertificeerde EHBO Oranje Kruis opleiding en Acute Zorg voor kinderen van Nikta. Een cursus EHBO speciaal voor (groot) ouders, gastouders, verzorgers of belangstellende.

Het lijkt zo simpel, je belt 1-1-2 en hulpdiensten zijn onderweg. Wat (groot) ouders en verzorgers vaak niet weten is dat in sommige gevallen en geen tijd is om te wachten op een ambulance. Soms is elke seconde belangrijk, in geval van een verstikking of reanimatie. Elke minuut dat je niet (kan) start(en) bij een reanimatie betekent 10% overlevingskans minder.

Eerste hulp aan kinderen en baby

Enkele voorbeelden waarbij je als verzorger verwacht wordt hulp te verlenen.
Ons eigen huis is het gevaarlijkst voor jonge kinderen, meer dan 60% van de voorvallen vindt thuis plaats. of je nu ouder, grootouder of oppasouder bent, indien er kinderen (op komst) zijn is het raar dat we niet automatisch een cursus Kinder EHBO volgen. (klein) Kinderen zijn ons het meest dierbaar, we gaan voor ze door het vuur, ze zijn kwetsbaar en niet zelfredzaam. Vaak denken we, mij overkomt dat niet, ik wordt nooit afgeleid, er gaat vaak een (klein) drama aan vooraf, voordat we een Kinder EHBO cursus volgen.

eerste hulp aan kinderen en baby

Je peuter heeft net zelf leren fietsen en is gevallen, een grote schaafwond op zijn knie, wat doe je hier nu mee?
De kinderen spelen in huis, een harde bonk, één van de buurkinderen is met zijn hoofd tegen de deur gelopen, een bloedneus tot gevolg, wat nu?
Een kopje hete thee over het voetje van je kleindochter die net leert lopen, moet het sokje aan of uit?

Eerste hulp aan kinderen en baby cursus volgen kost dat veel tijd?

Leren eerste hulp toe te passen kost niet veel tijd, een gecertificeerde kinder EHBO cursus van het Oranje Kruis, of acute zorg bij kinderen Nikta wordt gegeven in 1 lesdag van 8 uur, of 2 dagdelen van 4 uur. Een vooropleiding is niet vereist. U ontvangt na afloop een bewijs van deelname, de geldigheidsduur is 1 jaar.

eerste hulp aan baby

leer je op een kinder ehbo cursus (eerste hulp aan kinderen en baby)

  • Omgaan met veiligheid

  • Situatie van het kind bepalen

  • Reanimeren en gebruik van een aed

  • Optreden bij bewusteloosheid

  • Omgaan met kleine verwondingen (neusbloeding, kneuzing ect)

  • Hoe te handelen bij vergiftiging, verslikken, brandwonden en hoofdletsel

  • Herkennen van diverse kinderziektes

Eerste hulp aan kinderen en baby diploma noodzakelijk?

Je vindt het belangrijk dat je eerste hulp kunt verlenen? Je hebt een EHBO diploma voor kinderen nodig omdat je een gastouder wordt of bent?  Je werkt op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal of je wilt gewoon leren eerste hulp te verlenen.

eerste hulp gastouder

Wij geven al meer dan 30 jaar praktijkgerichte opleidingen, waar je in geval van nood mee aan de slag kan. Indien gewenst is ook prive les mogelijk gewoon bij je thuis, we zijn goedkoper dan je denkt.

Informeer nu naar de mogelijkheden, jij bent van levensbelang om het leven van een (klein) kind te redden.

Bij vele zorgverzekeraars krijgt je een (gedeeltelijke) vergoeding voor een kinder EHBO cursus. Via onderstaande link kunt u zien of je verzekeraar een vergoeding geeft en zo ja welke. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Eerste hulp aan kinderen en baby
Grevelingen Veiligheid

Majorie van Katwijk is de drijvende kracht achter Grevelingen Veiligheid.
Maatwerk, persoonlijke aandacht, vertrouwen en vele jaren ervaring is de maatstaf voor bedrijven en particulieren om met Grevelingen Veiligheid jarenlang in zee te gaan.

2017-01-07T17:01:51+01:0026 december 2016|EHBO, kinder EHBO|

Deel dit verhaal, Kies je platform!