BHV waarschuwen

we hebben Brand!

Paniek in de reprokamer. In een van de kopieerapparaten is kortsluiting ontstaan. Een stapel papier die ernaast lag, heeft vlamgevat. De brand is klein, maar de rookontwikkeling is enorm. Wat nu?

Apparaten zijn vaak de oorzaak van (kantoor)branden. Oververhitting van pc’s, beeldschermen, de serverkast, of zelfs een koffiemachine kan desastreuze gevolgen hebben. In zulke gevallen en ook bij andere calamiteiten wilt u dat uw bhv-team goed getraind is en doortastend kan handelen.

bhv kleine blusmiddelen

Wat doet Grevelingen Veiligheid?

Grevelingen Veiligheid verzorgt bhv trainingen op maat. Dat betekent een realistische training, op locatie bij uw eigen bedrijf. Elke situatie is tenslotte anders en het is belangrijk dat uw bhv team weet hoe te handelen in de eigen omgeving. Met behulp van verschillende scenario’s trainen wij uw personeel om stressvolle situaties te kunnen controleren en de veiligheid van alle aanwezigen in het pand te waarborgen.

Wat mag u van ons verwachten en wat verwachten wij van u?

Grevelingen Veiligheid zet en spant zich voor elke training, waar dan ook, voor de volle 100% in. Een houding die wij van de deelnemers aan onze workshops, trainingen en cursussen terugverwachten. Dat betekent dat deelnemers voldoende veiligheidsbewustzijn hebben, nut en noodzaak van training inzien, gemotiveerd naar de bhv-trainingen komen en bereid zijn om te leren.

En zo handelt een goed getraind BHV team!

Na te zijn gealarmeerd, komt het bhv-team direct in actie. De ploegleider en de teamleden komen op een centrale plek bij elkaar, de ploegleider verdeelt hen in ploegen en geeft elke ploeg een taak. De teamleden nemen ter plekke de situatie op en informeren de ploegleider. De verschillende afdelingen binnen het bedrijf worden ontruimd. De medewerkers verzamelen op de verzamelplaats c.q. musterpoint. De ploegleider heeft contact met de bevelvoerder van de brandweer of andere hulpdiensten en geeft de locatie van de brand door. Nadat het sein ‘brand meester’ is gegeven, begeleidt het bhv-team iedereen het pand weer in en kunnen de medewerkers weer door met hun werk.