Download Flyer

Voertuigbediener industrie

Goed getraind met eigen materieel

in de eigen omgeving

Is uw bedrijf door uw Veiligheidsregio aangewezen als BRZO-bedrijf? Dan bent u verplicht uw personeel op te leiden en te trainen om adequaat te kunnen handelen bij brandweerincidenten op uw terrein. Binnen uw bedrijfsbrandweer moeten o.a. medewerkers worden aangewezen die het industriële blusvoertuig bedienen. Speciaal daarvoor ontwikkelde Grevelingen Veiligheid de leergang

Voertuigbediener Industrie*

Bij de leergang Voertuigbediener Industrie worden uw medewerkers opgeleid op hun eigen industriële blusvoertuig en in hun eigen werkomgeving. De les- en leerstof worden voor uw bedrijf op maat gemaakt. Medewerkers oefenen met scenario’s die zijn gebaseerd op echte praktijksituaties. Daarin worden zij uitgedaagd om adequaat op te treden in noodsituaties, waaronder brand of een ongeluk met gevaarlijke stoffen. Deelnemers krijgen zo een goed beeld van diverse situaties die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden kunnen voorkomen en worden uitgedaagd zelf initiatief te nemen om deze situaties onder controle te krijgen.

Direct inzetbaar

Medewerkers die bij Grevelingen Veiligheid de leergang Voertuigbediener Industrie volgen, hoeven niet eerst volgens de IFV-richtlijnen te worden opgeleid en geëxamineerd op gemeentelijke brandweervoertuigen. Bovendien zijn zij na het behalen van het diploma Voertuigbediener Industrie vakbekwaam en direct inzetbaar als beginnend beroepsbeoefenaar. Nascholing is niet nodig.

Erkend certificaat

Brandbestrijding in de industrie krijgt steeds meer aandacht van de Nederlandse veiligheidsregio’s en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Als gevolg daarvan heeft het brandweeronderwijs in de industrie nieuwe uitgangspunten gekregen. De leergang Voertuigbediener Industrie voldoet daar volledig aan.

De voordelen van de leergang Voertuigbediener Industrie kort op een rij:

 • Opleiden en examineren gebeurt op het eigen industriële voertuig.
 • Opleiden en examineren gebeurt in de eigen industriële werkomgeving.
 • Medewerker hoeft geen aparte IFV-opleiding te volgen. Het opleiden duurt daardoor korter en er zijn geen extra kosten voor een dubbele opleiding.
 • Medewerker is direct na het examen inzetbaar.
 • Nascholing is niet nodig.

Meer weten? Neem contact op met Grevelingen Veiligheid voor een persoonlijke toelichting op (010) 785 34 94.

Grevelingen Veiligheid – veiligheid voor alles

* De leergang Voertuigbediener Industrie is auteursrechtelijk beschermd. De stukken liggen ter inzage bij Leeman Verheijden Huntjens Advocaten te Rotterdam.

Heeft u vragen?

We zijn hier om uw vragen te beantwoorden . Onze specialisten staan klaar om u te informeren over alle aspecten met betrekking tot uw onderwerp.

We zijn erg trots op onze jarenlange opgebouwde industriële expertise voor u, en kijken ernaar uit van u te horen.

  Uw naam (verplicht)Uw mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  U bevindt zich hier Home » Chemische industrie veiligheidsopleidingen » voertuigbediener industrie